Formule 1

Ferrari niet naar de Formule E: "Als we instappen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 augustus 2017 16:39

Het is onwaarschijnlijk dat Ferrari haar Formule 1-rivaal Mercedes volgt in de Formule E (FE), zo heeft de president van het Italiaanse team Sergio Marchionne onthuld. Maar hij staat wel open voor een toetreding tot de klasse van het merk Fiat, de autogroep waartoe Ferrari behoort. Tijdens de Grand Prix van Hongarije had de Italiaan een afspraak met Mercedes-teambaas Toto Wolff. Daarbij kwam de toekomst van de FE ook ter sprake.

2017 Formule 1 2017 Scuderia Ferrari


De gesprekken volgden nadat Mercedes de autosportwereld schokte met een vertrek uit de DTM en een overstap naar de FE vanaf 2019. Kort daarna liet Porsche ook weten de stekker uit het LMP1-project te trekken om eveneens de stap naar het elektrische kampioenschap te maken. Ferrrari had al eerder zijn interesse in de klasse getoond, omdat er een steeds grotere vraag naar elektrische straatauto’s is. Toch denkt Marchionne dat een eventuele stap naar het kampioenschap niet met Ferrari gaat plaatsvinden, maar met één van de andere merken van de Fiat Chrysler Automobiles-groep. Hiertoe behoren ook merken als Alfa Romeo, Maserati, Fiat, Dodge en Chrysler.

“Ik sprak met Toto, maar ik denk niet dat Ferrari direct toetreedt”, zegt de Italiaan. “Alhoewel we er wel over denken om het te doen als FCA. En als we instappen met één van de merken van de groep, dan weten we op dit moment nog niet welke het gaat zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS