Formule 1

Ferrari houdt aan haar coureurs vast, maar Lewis Hamilton...

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 augustus 2017 07:29

Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen gaan de zomerpauze in met de gedachte dat zij ook volgend jaar samen voor Ferrari rijden. De Duitser breidde in Hongarije zijn voorsprong uit in de stand om de F1-wereldtitel en de 'Iceman' reed naar een mooie tweede positie. De samenwerking tussen het tweetal is goed en dat werpt zijn vruchten af. Dat is president Sergio Marchionne ook niet ontgaan. De Italiaan laat duidelijk blijken dat hij verder wil met het tweetal. De bekendmaking van dat nieuws wordt in Monza verwacht.

Formule 1 2017 Lewis Hamilton


“Ik denk dat ik open ben geweest over het probleem Sebastian. Als hij wil blijven, is hij meer dan welkom”, zegt Marchionne tegen First Post. “En in het geval van Kimi: we zijn er behoorlijk zeker van. We weten dat hij wil blijven. Hopelijk kunnen we ze allebei snel aankondigen.” Wanneer de Ferrari-president wordt gevraagd of ze tijdens de Italiaanse Grand Prix aangekondigd gaan worden, is hij duidelijk.

“Dat is wat ik gehoord heb, ik heb gehoord dat Maurizio dat wil gaan doen”, zegt hij. Toch wilde de president ook vragen beantwoorden over een eventuele toekomst van Hamilton bij Ferrari. “Het is een privilege als hij zijn carrière bij Ferrari wil eindigen. Maar voor nu zijn we niet zo ver gegaan met Lewis. Ik wil niet praten over de toekomst. We hebben nu twee fantastische coureurs en we willen niet praten over alternatieven.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS