Formule 1

Ferrari het snelste in tweede testweek, Max Verstappen een gedegen testweek + Overzicht

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 maart 2018 15:42 • Print artikel

De pre-season testweken in de Formule 1 zijn achter de rug en iedereen kijkt reikhalzend uit naar de eerste Grand Prix van het seizoen op 25 maart in Australië. De testweken op het Circuit de Catalunya zijn niet een absolute graadmeter als het gaat om rondetijden, maar geven wel een goede indicatie van hoe de teams er voor staan. Het weer en andere factoren spelen een belangrijke rol, net als de insteek van het team. Vooral veel afgelegde ronden is belangrijk vanwege het vergaren van data en input van de coureurs.

Formule 1 2018 Max Verstappen


De snelste tijd de afgelopen vier dagen was voor het team van Ferrari. Sebastian Vettel scherpte het baanrecord dat Red Bulls Daniel Ricciardo neerzette nog eens aan. De tijd van de Duitser, 1.17,182, gereden op de hypersoft-band, was niet meer te evenaren door de overige deelnemers.

Bekijk onderstaande overzicht voor de snelste tijden van de laatste testweek in Barcelona. Max Verstappen waar onze ogen zeker opgericht waren , reed niet om de snelste tijd maar ging voor kwaliteit, getuige zijn tijd van 1:19.842. Hiermee maakt het team duidelijk dat er meer is dan alleen maar hard rijden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS