Formule 1

Ferrari gooit het roer om, zodat Kimi Raikkonen volledig kan herstellen van zijn darmklachten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 maart 2018 07:19 • Print artikel

Het was woensdag een ongebruikelijke testdag voor het team van Ferrari. Eigenlijk zou Kimi Raikkonen de hele dag in de SF71-H doorbrengen, maar de wereldkampioen van 2007 had woensdagochtend dusdanig last van darmklachten dat hij verstek moest laten gaan. Sebastian Vettel werd daardoor opgeroepen om zijn Finse teamgenoot te vervangen.

Kimi Raikkonen Ferrari SF71-H

De Duitser reed woensdagochtend 66 rondjes. Het merendeel van de tijd spendeerde de viervoudig wereldkampioen op de zachte en medium compound band. Uiteindelijk sloot hij de dag af met de vierde tijd.

’s Middags was Raïkkönen genoeg hersteld om alsnog even te testen. De oudste coureur van het veld legde 49 rondjes af, ook hij kwam alleen in actie op de zachte en medium band.

Wegens de fysieke gesteldheid van Raïkkönen heeft Ferrari besloten het testschema een beetje om te gooien. Donderdag neemt Sebastian Vettel wederom plaats in de Ferrari, zodat Kimi volledig kan herstellen. De twintigvoudig Grand Prix-winnaar neemt vervolgens het stuur op vrijdag weer over van zijn stalgenoot.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS