Formule 1

Ferrari F1: "Ik ben er zeker van dat ze enorm verbeteren in 2016"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 januari 2016 20:12

Het afgelopen jaar won Mercedes 16 van de 19 races in de Formule 1. De enige renstal, die het Duitse merk van drie overwinningen kon afhouden was Ferrari met Sebastian Vettel. Sergio Marchionne denkt dat zijn Ferrari nog ‘bang’ mag zijn voor Mercedes, maar wel meer respect heeft afgedwongen met de resultaten in het F1-seizoen van 2015.


“Zij zijn de tegenstander om bang voor te zijn, omdat Mercedes een bedrijf is met de juiste financiële middelen om de races voor 2016 te managen”, gaf de Italiaan toe tegenover het Engelse Autosport. “Ze hebben een hoog niveau aan know-how, dus ze moeten niet onderschat worden.”

“Ze hebben een enorme progressie, dus ik ben er zeker van dat ze enorm verbeteren in 2016. We respecteren hen. Zij zijn tegenstanders, maar we zijn niet bang voor het gevecht op de baan. Ik herinner me aan het begin met Zetsche, ondanks dat we vrienden zijn, hij een beetje arrogant was over Ferrari. Ze hebben wat verloren, maar niet veel, omdat zij het kampioenschap wonnen. Als je nu met hem praat, denk ik dat hij Ferrari een beetje meer respecteert. De enige manier om respect te krijgen, is door te winnen op de baan met resultaten”, aldus de Ferrari-president.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS