Formule 1

Fernando Alonso ziet lichtpuntjes bij McLaren-Honda F1: "Om eerlijk te zijn..."

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 14 mei 2016 20:44

BARCELONA - Voor het thuispubliek reed Fernando Alonso een sterke kwalificatie op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 wist in zijn steeds sterker wordende McLaren-Honda F1 door te breken tot in Q3 en start zijn thuisrace vanaf P10.


"Vandaag is de eerste keer in lange tijd dat ik Q3 niet op de televisie hoefde te kijken", aldus de tweevoudig wereldkampioen. "En het is fijn deel van de show uit te maken. Dit is de eerste keer voor het nieuwe McLaren-Honda in Q3, maar, om eerlijk te zijn, verdienden we dit resultaat al een paar races geleden. Maar dat maakt nu niet uit, laten we ervan genieten voordat we onze aandacht naar zondag verleggen om te kijken hoe we het kunnen omzetten in WK-punten. Dat zal wat denkwerk vereisen want, voor de eerste keer dit jaar, zullen we starten op de gebuikte banden uit Q2. We hebben geen vrije keus, wat een kleine handycap is."

"Ondanks dat moeten we denken aan hoe we vooruit kunnen komen en daarbij gaat het hier voornamelijk om de start en de pitstops. Laat ik het zo zeggen: ik denk niet dat we heel veel inhaalacties zullen gaan zien. Dat betekent dat we ons echt moeten gaan focussen op de start en ons vervolgens op het managen van de banden want de slijtage zal zeker een rol gaan spelen. Er is een lange weg te gaan, maar dit is een goede stap."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS