Formule 1

Fernando Alonso ziet kansen op de Red Bull Ring: "Maar je kunt je geen fout veroorloven"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 29 juni 2016 18:14

Na de race op het stratencircuit in Bakoe, is de Formule 1 deze dagen in Oostenrijk voor de volgende Grand Prix op de Red Bull Ring. McLaren-Honda F1-coureur Fernando Alonso is klaar voor de volgende uitdaging en heeft goede hoop op punten, ondanks een uitvalbeurt in de eerste ronde vorig jaar.


"Na het Baku stratencircuit keren we terug naar een meer conventionele baan in Oostenrijk", aldus de tweevoudig Wereldkampioen Formule 1. "Het is een veel kortere baan dan Baku, maar het is nog steeds erg uitdagend want je kunt je geen enkele fout veroorloven. Een ronde kost minder dan zeventig seconden waardoor iedereen dichter op elkaar rijdt en er zit slechts twee tiende van een seconde tussen de rijen."

"Om snel te zijn moet je over goede tractie en efficiënte aerodynamica beschikken, die we hebben. Daarom hoop ik competitiever te zijn dat dat we waren in Baku. En ik hoop een langere race te hebben dan vorig jaar toen het in de openingsronde al voorbij was", refereerde de Spanjaard aan zijn crash met Kimi Raikkonen.

"Ik geniet van de atmosfeer op de Red Bull Ring want de fans zijn gepassioneerd en weten erg veel. Ze lijken van alles met een motor te houden en de demonstraties in de lucht en op de grond gedurende het weekend worden altijd erg goed ontvangen."

"De baan is niet de meest technische op de kalender, maar het vergt nog steeds veel want er zijn enkele snelle bochten en je moet goed oppassen geen fout te maken gedurende de 71 ronden. We komen goed voorbereid en ik hoop dat we een goed weekend zullen hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS