Formule 1

Fernando Alonso voelt zich nog niet op zijn gemak: "De auto gaat vanzelf naar links"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 mei 2017 18:46 • Print artikel

Fernando Alonso heeft de eerste testdagen er op zitten op de Indianapolis Motor Speedway. Voor de Formule 1-coureur ligt er veel werk. Hij moet niet alleen wennen aan het rijden op een oval, maar ook moet hij wennen aan de auto. Nog een belangrijk punt is het rijden in verkeer, wat Alonso ook nog moet oefenen. Het is de enige wijze waarop een coureur kans maakt op de overwinning.

Formule 1 2017 Fernando Alonso


“Ik ben blij met waar ik nu sta, maar ik voel me zeker nog niet op mijn gemak”, vertelde de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 in Indianapolis tegen verslaggevers. “Het is vanzelfsprekend dat wanneer je je hele carrière in de Formule 1 in Europa hebt gereden en je hier komt, in het oval racen, dat de auto niet natuurlijk voelt. Omdat de auto vanzelf naar links gaat.”

“Dat is een beetje raar als je de eerste bocht in de eerste ronde benaderd. Maar, ik had een goede voorbereiding in de simulator, en ik heb veel informatie van het team gekregen in de afgelopen paar weken. Dus ik was een beetje voorbereid op het gevoel.” Na de Grand Prix van Spanje vloog Alonso direct naar Indianapolis om te testen.

“De lessen tijdens de ronden in het verkeer waren erg bruikbaar”, aldus de Spanjaard. “Ik zit ’s morgens in de simulator, ’s middags in de auto. Dus genoeg tijd, genoeg rijden. Ik ben er nog niet klaar voor, maar ik denk dat ik dat voor de kwalificatie van de race wel ben.”


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS