Formule 1

Fernando Alonso twijfelt over de pikorde in de Formule 1: "Onder normale omstandigheden..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 maart 2017 13:06

McLaren en Honda. Het bleek ook in Melbourne nog geen gelukkige combinatie te zijn. Tijdens de eerste Grand Prix van het Formule 1-seizoen vocht Fernando Alonso in de slotfase van de wedstrijd met Esteban Ocon en Nico Hulkenberg om een punt. De F1-coureur viel echter uit door een touche met Ocon in de Force India.

Fernando Alonso


“Ik reed een van mijn beste races tot nu toe. We waren verrassend de hele race in de punten”, reageert de McLaren-coureur na de GP. “We hadden een enorme brandstofbesparing, welke ons enorm raakte, maar we waren in staat om de positie te behouden. Zoals ik zei, het was een beetje verrassend om zo hoog te staan, maar uiteindelijk finishten we niet en moeten we heel snel competitief zijn.” Ondanks dat de Spanjaard bijna een punt pakte, geeft dat volgens hem nog niet de ware pikorde weer.

“Ik denk dat we laatste zijn”, reageert Alonso. “Dat is de prestatie die we nu hebben. We waren tiende, omdat de kwalificatieronde die we zaterdag hadden, extreem goed was. Onder normale omstandigheden op een normaal circuit zijn we laatste.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS