Formule 1

Fernando Alonso twijfelde over doorgaan in de Formule 1: "Ik had een paar gesprekken met andere teams.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 oktober 2017 10:02

AUSTIN - Fernando Alonso overwoog aan het eind van dit jaar de Formule 1 op te geven voordat hij zichzelf ervan overtuigde om een nieuwe meerjarenovereenkomst met McLaren te ondertekenen. De Britse renstal bevestigde donderdag dat Alonso gaat voor een vierde opeenvolgende seizoen bij het team, na drie jaar worstelen met een onbetrouwbare Honda-motor. De situatie was aan het begin van dit jaar zo slecht dat McLaren ermee instemde Alonso vrij te geven, zodat hij kon deelnemen aan de Indy 500 in plaats van aan de Grand Prix van Monaco.

Fernando Alonso McLaren F1


Volgend jaar zal het team overschakelen op Renault-motoren in de hoop voor het eerst sinds 2014 terug te keren naar het podium. Maar Alonso geeft toe dat hij dicht bij het besluit om een punt achter zijn carrière te zetten was.

"Na Indianapolis, toen ik terugkwam naar de F1, had ik twijfels of ik in de Formule 1 moest doorgaan en of ik niet naar andere series moest kijken", zei hij. "Tijdens de zomerpauze in augustus had ik een paar gesprekken met andere teams, enkel om hun projecten te leren kennen, hun situaties - sommige van hen waren winnende teams van dit jaar."

"Maar iets van binnen vertelde me dat ik bij McLaren moest blijven. Ik denk dat we dit jaar hebben bewezen dat het chassis in staat is om aan de voorkant van de grid te vechten, we hebben veel vooruitgang geboekt en ik denk dat de organisatie op korte termijn veel meer aansluit bij de ambitie om op korte termijn weer te kunnen winnen in de Formule 1. Na de zomervakantie, misschien rond Spa of Monza, was ik klaar om mijn contract te verlengen, maar op dat moment was het team er nog niet klaar voor. De situatie met de motor veranderde toen ze besloten over te stappen op Renault."

Honda-medewerkers hadden moeite met Fernando Alonso: "Als hij begon te schelden..."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS