Formule 1

Fernando Alonso stapt in de Indy-simulator: "Makkelijk om 370 km/u te gaan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 mei 2017 18:12

McLaren Formule 1-coureur Fernando Alonso kan niet veel ontlenen aan de gemakkelijke test die hij in de simulator heeft gehad voor zijn Indy 500-debuut. Aankomende woensdag gaat hij de baan op, maar inmiddels heeft hij, onder supervisie van Gil de Ferran, in de simulator gezeten van Honda Racing Development. Teambaas Michael Andretti waarschuwt de Spanjaard voorzichtig te zijn met het trekken van conclusies uit de ervaring in de simulator en daar kan de coureur zelf alleen maar achter staan.

Fernando Alonso McLaren


“Alles is daar anders”, reageert de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 tegenover het Engelse Autosport. “Het was een behoorlijk intensief weekend in Barber, van daaruit vloog ik naar Indianapolis om het stoeltje te passen en met het team wat zaken door te nemen als voorbereiding op de race. Op dinsdag zat ik in de ochtend 3 à 4 uur in de simulator om de eerste ervaring met deze auto’s op ovals te hebben. Natuurlijk is de echte auto anders omdat het in de simulator makkelijk is om 370 kilometer per uur te gaan en niet te liften in de bochten, omdat er niets gebeurt. Ik denk dat het in de echte auto wat moeilijker wordt, maar ik had tenminste de mogelijkheid om de auto te zien, om te ontdekken welke inspanningen je moet doen in de bochten.” De eerste test wordt één enkele dag op 15 mei, wanneer hij terugkeert van de Grand Prix van Spanje.

“Ik blijf er open over tot ik de auto test, ik weet niet exact hoe zwaar de uitdaging is om deze auto’s te rijden”, voegt Alonso daar aan toe. “Wat zeker indruk maakte, is hoe groot de indy 500 is, het is naar mijn mening toegenomen in de afgelopen dagen. Hoe de mensen er enorm opgewonden van worden over de race hier, hoe belangrijk de race voor iedereen is. Ik liep op de luchthaven van Indianapolis, in Chicago, en iedereen stopte me en schudde mijn hand, wenste me geluk, dus het was net alsof ik in Spanje was. Ik zag ook dat er vijftig procent meer tv-kijkers zijn voor deze race, dus het heeft zeker een grotere impact dan ik aan het begin dacht.”

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS