Formule 1

Fernando Alonso schittert en de mooie inhaalactie van Giedo van der Garde + VIDEO

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 mei 2018 14:58

Tijdens de 6 uur van Spa debuteerde Fernando Alonso in het FIA World Endurance Championship. Het weekend werd een groot succes voor de Spaanse coureur met zijn Toyota-teamgenoten Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima. Voor het eerst sinds 2013 won de F1-coureur een race in de autosport.

null

Racing Team Nederland debuteerde met Frits van Eerd, Jan Lammers en Giedo van der Garde in de LMP2-klasse. Van der Garde had een droomstart met de Dallara. De in Amsterdam woonachtige coureur vocht zich in de eerste ronde van plek zeven naar plek drie. Daarna pakte de voormalig F1-coureur zelfs brutaal de leiding in Les Combes. Lang mocht het Nederlandse team echter niet genieten van de eerste plek, want een probleem met de batterij gooide roet in het eten. Doordat het team vijftien ronden lang stilstond in de pits voor reparaties, moest men een klass- overwinning opgeven.

In de onderstaande video is een terugblik op de eerste race van het superseizoen 2018/19 te zien, waarin de mooie inhaalactie van Van der Garde natuurlijk niet ontbreekt.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS