Formule 1

Fernando Alonso ontkent in 2018 de 24 Uren van Le Mans te rijden: "Het is niet waar! Een verzinsel"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 april 2017 10:04 • Print artikel

Fernando Alonso en McLaren ontkennen dat de Spanjaard volgend jaar de 24 uur van Le Mans gaat rijden. Het nieuws volgt nadat er in de aanloop naar de Grand Prix van Bahrein bekend werd gemaakt dat de Formule 1-coureur de Indy 500 gaat rijden en de race in de straten van Monaco laat lopen.

McLaren & Alonso 2017

Ondertussen geeft Eric Boullier, teammanager bij het team uit Woking, toe dat het toestaan van het rijden op de legendarische Brickyard is, om zijn coureur te verleiden om in 2018 een contract bij het team te laten tekenen. “Iedereen heeft een truc wanneer hij onderhandelt”, is de reactie van de Fransman. Ondertussen werden de frustraties van Alonso op nieuw duidelijk via de boardradio.

“Wanneer de rode lichten uitgaan ben je uiterst gemotiveerd en ga je het gevecht aan”, aldus de tweevoudig wereldkampioen tegen het Spaanse Marca. “Maar wanneer je zover achter ligt op de rechte stukken, dat je je positie niet kunt verdedigen, kun je niet meer echt genieten van het gevecht. Laten we ons nu focussen op de Indy 500. Het gaat mij goed doen om mij met een frisse blik hierop te richten.” Toch is de coureur zich er van bewust dat men bij McLaren en Honda er alles aan doen om de problemen op te lossen.

Portret Alonso 2017

“We moeten wat geduld hebben”, reageert de McLaren-coureur. “De komende maand of de volgende drie of vier races gaan we het moeilijk krijgen. Het is bovendien ongelofelijk dat onze andere auto zelfs niet in de race zat..., met Stoffel weet ik niet of het pech of geluk was. Dus we moeten iets doen, maar ik weet niet welk idee het team heeft. We moeten snel een oplossing vinden.” De coureur ontkent echter een contract voor volgend jaar bij Porsche te hebben om de 24 Uren van Le Mans te rijden.

“Er is daar geen plan voor”, zei Alonso tegen El Mundo Deportivo. Een bron dicht bij de coureur zegt zelfs: “Het is niet waar. Het is een verzinsel.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS