Formule 1

Fernando Alonso noemt Lewis Hamilton één van de grootheden in de F1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 november 2017 15:27 • Print artikel

SAO PAULO - Fernando Alonso noemt Lewis Hamilton 'één van de grootste coureurs van de Formule 1' na de vierde wereldtitel van de Brit. Hamilton sloot zich aan bij een elitegroep die ten minste vier kampioenschappen hebben gewonnen, onder wie zijn rivaal Sebastian Vettel.

Fernando Alonso McLaren Grand Prix Brazilië


Hoewel Hamilton heeft geprofiteerd van een dominant Mercedes-team, denkt Alonso dat het zijn prestaties in mindere auto's in het verleden zijn die hem de status van legendarische coureur geven. "Lewis is één van de grootste coureurs in onze sport en hij toonde dat vooral aan bij McLaren toen het een mindere goede auto had", zei Alonso tijdens het weekeinde van de Grand Prix van Brazilië. "In 2009 bijvoorbeeld was die auto niet erg goed en won hij nog steeds races. Dat soort prestaties plaatsen hem op een zeer hoog niveau."

De McLaren-coureur zei na de race in Mexico dat Hamilton het dit jaar 'te gemakkelijk' had en herhaalde die uitspraak door te wijzen op Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas die wat hem betreft niet erin slaagde Hamilton tot het uiterste te drijven. "De laatste drie kampioenschappen zijn duidelijk vooral de verdienste geweest van de dominante Mercedes, dus die titels waren een daardoor wat gemakkelijker om te winnen, maar hij verdient het succes dat hij nu heeft, omdat hij zijn talent al vele, vele malen heeft laten zien."

"Toen hij nog tegen [Nico] Rosberg streed, pakte hij twee kampioenschappen. Vorig jaar verdiende Rosberg de titel waarschijnlijk en dit jaar was Valtteri iets minder competitief, dus hij is een terechte kampioen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS