Formule 1

Fernando Alonso krapt achter zijn oren: "Omdat ik vorig jaar en dit jaar een contract met hen had"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 maart 2016 19:34

Fernando Alonso kwam naar Ferrari om wereldtitels te winnen. In de periode van 2010 tot en met 2014 was de snelle Spanjaard niet in staat om de titel binnen te hengelen en moest het met een vice-kampioenschap doen. Na vijf jaar vertrok de coureur met frustraties naar McLaren. Maar ook hier gaat het niet naar wens. Fernando Alonso moest het met een McLaren-Honda doen, die niet in staat was om te wedijveren met de kopgroep van het veld. Het werd een van de slechtste seizoenen van het team uit Woking ooit. Erger nog, Alonso luidde het nieuwe seizoen in met een mega-klapper! Sebastian Vettel kwam naar Maranello en was in 2015 de enige coureur die in staat was om het oppermachtige Mercedes te verslaan met drie overwinningen.


Ferrari ondertussen, maakt stappen en komt dichter bij Mercedes te komen. Het lijkt voor de coureur uit Oviedo wederom een lastig te seizoen te worden. Maar wat gebeurt er als Sebastian Vettel dit jaar wel de wereldtitel wint met de tweevoudig wereldkampioen. Wanneer Sky Sport Fernando Alonso vraagt of hij het er dan moeilijk mee gaat hebben, reageert hij: “Als ze het kampioenschap winnen, waarschijnlijk, ja, omdat ik vorig jaar en dit jaar een contract met hen had. Dus als ze het kampioenschap dit jaar winnen, ga ik waarschijnlijk het gevoel hebben dat ik die kans ook had gehad, als ik in staat was om zo goed te rijden als de kampioen wanneer ze winnen.”

In de eerste Grand Prix-race van 2016 pakte Vettel het podium en sloot Alonso af met een megaklapper.

Spektakel gegarandeerd in de Formule 1! Ben jij ook zo’n grote Formule 1-fan en kun je niet wachten om de F1 te zien. Wil jij de nieuwe F1-auto’s zien, horen brullen en voelen dreunen door je lijf en wil je Max Verstappen aanmoedigen? Kijk HIERONDER vrijblijvend voor alle informatie over alle mogelijkheden qua tickets/tribunekaarten/reizen naar de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps! TIP Let wel op de kaarten voor de GP van België zijn altijd snel uitverkocht

Formule 1 Tickets voor de Grand Prix van Spa-Francorchamps

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS