Formule 1

Fernando Alonso in de auto met Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima voor 24U Le Mans, Anthony Davidson moet wijken + LINE-UP Toyota

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 januari 2018 12:09

Toyota heeft bevestigt dat Fernando Alonso een van haar coureurs is voor het 2018-19 seizoen van het FIA World Endurance Championship. Het Japanse merk heeft haar inschrijving gedaan bij de ACO en neemt deel aan alle acht ronden met de Toyota TS050 Hybrid.

Fernando Alonso 24 H of Le Mans

De line-up voor de auto met het nummer 7 blijft ongewijzigd met Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez. In de auto met het nummer 9 gaan Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima rijden met Alonso. Anthony Davidson doet dus een stap opzij, maar blijft wel in de rol van reserve- en ontwikkelingscoureur. Tweevoudig Le Mans-winnaar Alex Wurz gaat door als teamadviseur en ambassadeur.

"Ik kijk er naar uit om te zien hoeveel Toyota Gazoo Racing gaat groeien wanneer onze coureurs en alle teamleden meenemen wat ze tot nu toe geleerd hebben in het enduranceracen en toevoegen aan wat ze gaan leren van Fernando's ervaring. Het hele team is opgewonden over deze kans. Door de uitdaging van de WEC enduranceraces, waaronder deze afmattende 24 uur van Le Mans, gaat Toyota Gazoo Racing haar best doen, samen met Fernando, om de competitie te verslaan."

Ook teampresident Histake Murate kijkt uit naar de komst van de Spanjaard. "Dit WEC-seizoen is uniek, omdat het twee versies van de 24 uur van Le Mans heeft, dus kijken we daar allemaal naar uit. Ik geloof dat we een extreem sterke rijdersline-up hebben met een sterke kracht in de diepte. Fernando is een rookie in het WEC, maar hij brengt snelheid en ervaring die hij opgedaan heeft in vele jaren aan de top van zijn sport. We zijn allemaal opgewonden om met hem te werken, maar enduranceracen is een teaminspanning en we weten dat al onze coureurs op een enorm hoog niveau presteren. Ik wil Anthony bedanken voor zijn professionele aanpak in lastige omstandigheden. Hij blijft een sterk onderdeel van de rijderslineup en het wordt een erg druk seizoen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS