Formule 1

Fernando Alonso heeft ballen vindt Villeneuve: "Je bent coureur of niet"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 april 2017 19:11

MANAMA - Fernando Alonso laat de kritiek langs zich heen gaan die de Mclaren-Honda-coureur krijgt over zijn voorgenomen deelname aan de Indy 500 in plaats van de Grand Prix van Monaco. De beslissing van de Spanjaard zorgde voor een lichte schok in Formule 1-land, menig collega-coureur zei dat hij geen grand Prix zou overslaan en teambazen onthullen dat ze hun coureurs nooit toestemming zouden geven om deel te nemen aan races buiten de Formule 1.

Formule 1 2017 Fernando Alonso


Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was erg stellig: "Persoonlijk denk ik dat hij een psychiater nodig heeft", luidde zijn opvatting. Alonso zei dat zijn voormalige teambaas, Ron Dennis, ook geen toestemming zou hebben gegeven. Bernie Ecclestone is het met hem eens. De voormalige keizer van de F1 was hier nooit voor te porren geweest. "Ik denk dat het misschien goed is voor Alonso, maar als ik McLaren op andere gedachten kon brengen, had ik het gedaan", zei de 86-jarige in Bahrein. "Ik zou gezegd hebben, 'wacht tot je contract is afgelopen, doe dan wat je wilt, je zit middenin de Formule 1'."

Er is niet alleen maar kritiek op de beslissing van Alonso. Voormalig wereldkampioen Formule 1 Jacques Villeneuve prijst de dappere beslissing van de Spanjaard. "Fernando Alonso heeft dít", zei de Canadees en maakte daarbij het symbolische gebaar voor 'ballen'. Ik snap het niet dat men zegt dat het risico te groot is. Als zoveel andere coureurs het doen en je bent zelf een coureur bent kun je niet bang zijn" vervolgt villeneuve tegen het Braziliaanse Globo in Bahrein. "Je bent een coureur of niet."

Villeneuve zegt dat het gevaar van Indianapolis betekent dat de kwaliteit van het veld hoog is. "Waarom zijn de meeste coureurs in de Indy 500 geen 'pay drivers'?" vraagt hij retorisch. "Omdat pappie je geen geld geeft om te racen waar het pijn kan doen. Maar wat zijn de risico's vandaag de dag in de F1, En wat gebeurt er? Het zit vol met betalende coureurs", aldus Villeneuve.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS