Formule 1

Fernando Alonso gemotiveerd zonder te hoge verwachtingen: "Alle energie gestoken in finishen..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 27 september 2017 07:28

De race in Singapore verliep anders voor Fernando Alonso dan verwacht. De McLaren coureur viel uit als resultaat van een crash, waarbij hij geraakt werd door de onbestuurbare Ferrari van Kimi Raikkonen en Max Verstappen. De MCL32 liet in de aanloop naar de Grand Prix op het Marina Bay Street Circuit haar potentie zien en ook Stoffel Vandoorne beleefde een goede race. Dit alles motiveert de Spanjaard en dat hij er zin in heeft moge duidelijk zijn.

Formule 1 2017 Fernando Alonso


"Na Singapore heb ik er zin in om weer in de auto te springen en hopelijk verder te komen dan de eerste bocht van Maleisië", zei Alonso vrolijk tegen de Formule 1 website. "Natuurlijk, wat er gebeurde was teleurstellend en het is moeilijk om dan je frustraties te verbergen als je slachtoffer bent van het incident van een ander. Ik had het gevoel dat we de potentie hadden om echt competitief te zijn, onze enige kans van het jaar... Het is jammer dat we niet met de punten konden thuiskomen om het te bewijzen. Deze dingen gebeuren", aldus een gemotiveerde Fernando Alonso.

De race op het circuit van Sepang is ook "geen makkelijke", volgens de tweevoudig wereldkampioen. "De omstandigheden in Maleisië zijn ongeveer hetzelfde als in Singapore. Warm, vochtig en uitdagend voor de coureurs en de auto's. De opzet werkt minder in ons voordeel maar natuurlijk vechten we voor alles. Er zijn nog zes races te gaan en we steken nog steeds al onze energie in het finishen van iedere race op de best mogelijke manier".

Het circuit van Sepang, wat niet helemaal in het straatje past van Mclaren, is duidelijk beter voor de Mercedes en Ferrari bolides." Sepang zal nog moeilijker zijn voor ons met het oog op de afstelling; de rechte stukken vragen om een goede rechtelijn snelheid en kracht. De auto's uit 2018 zullen er duidelijk sneller zijn, wat erg leuk zal zijn om te ervaren. Ik hoop dat we drama kunnen voorkomen en een solide race hebben".

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS