Formule 1

Fernando Alonso geeft tekst en uitleg: "Niet voor de lol, mensen zien het verkeerd"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 mei 2017 19:43

Fernando Alonso heeft vandaag meer tijd gespendeerd op de tennisbaan dan op het circuit. De Spaanse F1-coureur van McLaren-Honda beleefde het zoveelste drama met zijn bolide dat hij er maar de brui aangaf op het Circuit de Barcelona-Catalunya, en zijn vertier op het gravel voor een potje tennis zocht. De fans op het circuit zaten nog maar net klaar voor de vrije training sessie toen de MCL32 het begaf in een wolk van rook en olie.

Formule 1 2017 Fernando Alonso


"De motor was niet goed", zei Alonso tegen reporters na VT2. "We kwamen de pitstraat uit en er was een gat in de motor, de olie stroomde eruit. Hij blies op na 400 meter". Alonso vertrok na een aantal rake woorden en zette later een foto van zichzelf op Instagram met het commentaar "Het lijf actief houden!"

"Toen ik ontdekte dat ik twee uur vrij had, ben ik in plaats van op de bank gaan zitten en tv kijken gaan trainen. Mijn toewijding is nog steeds 100% naar fitness en voorbereiding. Het was geen grapje om buiten het circuit te gaan en tennis te spelen. Het was voorbereiding. De mensen zien het verkeerd. Het was geen grap! Ik ben naar buiten gegaan en heb plezier gemaakt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS