Formule 1

Fernando Alonso gaat 40 circuits aanleggen in China! "We zoeken de eerste Chinese F1-kampioen van de toekomst"

Uitgegeven door Johann Petermann • 14 april 2018 14:39 • Print artikel

Fernando Alonso heeft plannen aangekondigd om met zijn kartschool uit te breiden naar de Chinese markt en is van plan om 40 nieuwe circuits aan te leggen in de komende vijf jaar. Grenzend aan het museum waar de auto’s zijn gehuisvest waarmee hij tijdens zijn carriére heeft gereden heeft Alonso een kartbaan waar onder andere Europese kampioenschappen van de CIK-FIA zijn gehouden.

Fernando Alonso

China is de afgelopen jaren een groeiende markt geweest sinds het in 2004 deel ging nemen aan het F1-seizoen op een speciaal gebouwd circuit net buiten Shanghai. De Shanghai GP zal tot tenminste 2020 op de kalender blijven staan maar het aantal Chinese coureurs op wereldniveau is tot nu toe beperkt gebleven.

Alleen Ma Qing Hua, die vier vrije trainingen in de Formule 1 heeft gedaan voor HRT in 2012 en een jaar later voor Caterham, in Shanghai nota bene, een GP2-race reed. Maar dat was gelijk ook zijn laatste GP2-race. Ma’s Formule 1/GP2=carrière was dus maar van korte duur en hij verlegde zijn aandacht naar Formule E en touringcars waarin hij twee overwinningen heeft behaald. Ferrari heeft momenteel Formule 3-rijder Guan Yu Zhou in hun Driver Academy, terwijl Renault Sun Yue Yang onder zijn hoede heeft, die in de BRDC Formule 3 rijdt.

“We zullen in China een langetermijnproject aangaan om de Chinese F1-kampioen van de toekomst te vinden”, meldde Alonso op social media. “In de komende vijf jaar zullen veertig racebanen worden aangelegd die de beste talenten in het land de kans geven om hun dromen waar te maken.”

Het nieuws werd aangekondigd tijdens de Chinese Grand Prix van dit weekeinde, een race die Alonso al twee keer heeft gewonnen, namelijk in 2005 en 2013.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS