Formule 1

Fernando Alonso erg leergierig in aanloop naar de Indy 500: "Het is 24 uur toewijding"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 mei 2017 12:10 • Print artikel

Fernando Alonso heeft zijn eerste ervaring met het rijden in verkeer gehad op de Indianapolis Motorsport Speedway. Het rijden in de slipstream, de zogenaamde ‘tow’, is belangrijk om de hoge snelheden te behalen tijdens de Indy 500 en daarmee kans te maken op de overwinning. Het missen van de tow kan het verlies in de wedstrijd betekenen, omdat je de slag met de concurrenten mist.

Indy 500 Fernando Alonso

Vanaf het begin van de tweede testdag werd er met andere auto’s meegereden door de McLaren F1-coureur. Waarmee er twee momenten op de dag speciaal waren gepland om samen te rijden met zijn Andretti Autosport-teamgenoten. De hoogste snelheid van de dag was uiteindelijk een 221,029 mijl per uur, welke door de Spanjaard zonder tow werd gereden.

“Het was een erg positieve en productieve dag met vele ronden en veel leren”, aldus de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 tegen het Engelse Autosport.com. “Eindelijk heb ik wat rijden in een groep met wat verkeer gedaan, informatie waar ik een nacht over moet slapen en dan gebruiken om hierna een betere oval-coureur te worden.” Ondanks dat het de eerste echte ervaring voor Alonso was om in verkeer te rijden op de oval, was hij niet verrast door het gevoel.

“Het voelde goed, het voelde zoals verwacht”, vertelde de McLaren-coureur. “Het is duidelijk dat je hier dichtbij de auto voor je moet blijven om het voordeel op het volgende rechte stuk te pakken. Ik zit daarvoor bij het beste team. Mijn teamgenoten waren ongelooflijk door me te helpen. Ik wist dat ze op sommige momenten voor me zorgden, dus dat was goed.”

“Het was de eerste keer voor mij. Het is hier elke ronde weer leren! Wat ze doen, hoe ze de volgende bocht aanvallen of de volgende ronde, hoe zij zich voorbereiden op het inhalen”, aldus de McLaren-coureur. Voor de Spanjaard ligt de focus volledig op de wedstrijd en hij zit daarom alweer snel in de simulator van Honda.

“Het is 24 uur toewijding in de komende anderhalve maand”, aldus de tweevoudig wereldkampioen Formule 1. “Het bestuderen van de data die het team levert en veel video’s kijken van de races van de afgelopen jaren”, aldus Alonso.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS