Formule 1

Fernando Alonso en Zak Brown verdedigen het huidige (wan)beleid van McLaren: "Geen gemakkelijke beslissing"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 juni 2018 19:29

Fernando Alonso heeft het jaar 2018 van McLaren omschreven als een overgangsjaar. De uitspraken komen nadat voormalig teambaas Martin Whitmarsh uithaalde naar het Formule 1-team en met name op de huidige bazen Eric Boullier en Zak Brown. Volgens de Brit kijkt met name Brown te ver buiten de F1-paddock, terwijl hij geen competitieve auto weet te leveren. Bovendien zette McLaren haar motorpartner als grof vuil bij de deur. Nu blijkt de Honda niet eens zo slecht te zijn, en valt het McLaren-chassis enigszins door de mand in vergelijking met Red Bull en het Renault F1-Team.

Fernando Alonso


“We hebben de auto in vergelijking met vorig jaar verbeterd”, zegt de Spanjaard tegen Paddocktalk in Cannes. “We zijn nog niet in staat om het wereldkampioenschap te winnen, maar we willen snel om overwinningen gaan strijden. Dit is een overgangsjaar, maar we gaan de goede richting op."

De coureur ontkent dan ook dat McLaren in verval is en dat die intrede al voor de komst van Honda is begonnen. “De beslissing om de samenwerking met Honda te beëindigen was juist, ondanks dat het duidelijk was dat het geen gemakkelijke beslissing zou zijn", zegt Alonso. "De overstap naar de Renault-motor is succesvol geweest, omdat we vechten om betere posities. We halen bijna iedere race punten, maar het vraagt tijd voordat de samenwerking echt vruchtbaar wordt."

Ook directeur Zak Brown verdedigde in Cannes de huidige situatie bij McLaren. “In de sport zijn er geen garanties dat je wint, maar ik geloof dat McLaren een krachtig merk is”, zegt de Amerikaan. “We hebben een rijk erfgoed en we zijn in staat om al onze moeilijkheden te overkomen. De operatie van het team is geleidelijk aan het verbeteren, maar we willen dat die verbetering sneller gaat."

ACTIE: THE SUB® Black Edition - Thuistap met elegante zwarte behuizing. Past perfect in iedere keuken! Tot en met zondag 24 juni geeft Heineken 10 euro korting op THE SUB Black edition. Gebruik hiervoor de promotiecode: KORTINGSCODE10


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS