Formule 1

Fernando Alonso en Ralf Schumacher ruziën: Ralf heeft een punt, Alonso op zijn pik getrapt

Uitgegeven door Daan Daniels • 15 juni 2017 11:16 • Print artikel

Fernando Alonso en Ralf Schumacher waren ooit rivalen in de Formule 1, nu bekvechten ze echter over iets totaal anders. Hun kartbanen. Beide hebben een eigen kartbaan, maar Schumacher beschuldigde Alonso er onlangs van dat zijn baan niet klaar is voor serieuze competities zoals het afgelopen weekend verreden Europees Kampioenschap karting voor de OK Junior, OK en KZ. Een beschuldiging waar Alonso zich door op zijn pik getrapt voelde. Maar een erg groot deel van de kartteams uit de paddock klaagde steen en been en deelden de mening van Schumacher. Ook vanuit het Nederlandse kamp was er flink wat commentaar op de lay-out van de baan zo weet RaceXpress.nl.

Fernando Alonso


Afgelopen weekend was er een race voor het Europese kampioenschap op de baan van Alonso. Het materiaal en de rijders kregen het zwaar te voortduren door de lay-out van de baan met de hoge curbstones. Schumachers team was aanwezig ondanks de uitlatingen van Ralf. “We riskeren de gezondheid van onze rijders, dat is ongelofelijk”, zei Schumacher op zijn Facebook. Ook klaagde Ralf dat het materiaal flink op zijn donder kreeg. "Voor de eerste keer sinds ik terug ben ik de kartsport voelt het niet goed op een baan zoals deze. Begrijp me niet verkeerd, maar ik probeerde dit al uit te leggen toen we hier in januari waren om drie dagen te testen. Dit is niet een baan waar we op het niveau van het CIK FIA zouden moeten racen. We hebben nu al meer chassis kapot gemaakt dan je je kunt voorstellen."


Alonso reageerde in Canada op de uitlatingen van Ralf Schumacher: “Ik denk dat Ralf wat publiciteit nodig heeft. Hij is al zolang van de eerste pagina’s verdwenen en hij wil hier gebruik van maken.”

Toch heeft Ralf Schumacher een punt. Er werden veel chassis krom gereden en diverse kartteams waren not amused. Sommige team gingen met vele (tien)duizenden Euro's aan schade huiswaarts. Zo liet Pex Racing weten tegen RaceXpress.nl dat: "de chassis naar de klote waren, waardeloos!" Ook het Nederlandse Keijzer Racing was niet blij: "Die baan was een ramp!"

Inmiddels zou Alonso gezegd hebben dat de baan zal worden aangepast....

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS