Formule 1

Fernando Alonso doet eerste Indy 500-ervaring in de slipstream op; Power snelste op Indianapolis

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 mei 2017 07:45 • Print artikel

Will Power was de snelste coureur tijdens de tweede trainingsdag voor de Indianapolis 500. De snelheden bereikten op deze testdag bijna de 225 mijl per uur, ondanks dat er winderige condities waren. Door de windstoten bleven de snelheden wel zo’n 16 mijl per uur lager dan gebruikelijk. Achter de Penske-coureur volgde teamgenoot Helio Castroneves en Gabby Chaves van Harding Racing Chevrolet. Fernando Alonso kwam niet verder dan plek 24, maar reed wel meer dan 100 ronden.

Fernando Alonso


“De grip is behoorlijk goed, er is veel rubber neergelegd”, legde Power na de training uit. “De auto voelt behoorlijk goed en ik voel me goed in het verkeer.” De Australiër was bij de snelheden zonder slipstream de vierde snelste van de dag. Ed Carpenter en JR Hildebrand waren hierin de snelste. Terwijl ze zonder slipstream niet verder kwamen dan plek 10 en 9. Andere coureurs die het goed deden zonder slipstream waren de Chip Ganassi-auto’s met Charlie Kimball, Scott Dixon en Tony Kanaan.

Fernando Alonso was dus niet voor in het veld te vinden, maar zette wel 117 ronden neer. Wat daarbij belangrijker was, was dat de Spanjaard voor het eerst ervaring kon opdoen met het rijden in de slipstream. Een belangrijk element om de overwinning tijdens de Indy 500 binnen te halen. De McLaren-rijder deed dit voornamelijk in een treintje met zijn teamgenoten bij Andrett Autosport, maar zat op momenten tijdens de test ook achter de ervaren Power, Carlos Munoz en James Hinchcliffe.

De snelheid van Alonso lag uiteindelijk op 221,029 mijl per uur. Daarmee zette de tweevoudig wereldkampioen zich wel op de 14e positie in de lijst zonder slipstream en was daarmee de derde coureur van het Amerikaanse Andretti Autosport. Met name in het rijden in de slipstream is er dus nog voldoende te winnen voor de McLaren F1-coureur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS