Formule 1

Fernando Alonso denkt niet dat andere F1-coureurs in zijn voetsporen treden

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 januari 2018 09:20 • Print artikel

Fernando Alonso reed in 2017 de Indy 500 en binnenkort de 24 Uur van Daytona. Het zijn unieke stappen die de Formule 1-coureur neemt, omdat hij ook buiten de Formule 1 in actie komt. Overigens heeft de Spanjaard niet het gevoel dat het de deuren voor andere F1-coureurs opent om andere races dan Grands Prix te gaan doen.

Fernando Alonso


"In Europa richten we ons normaal op één kampioenschap", reageert Alonso tegen Sportscar365. "Lance Stroll rijdt ook in Daytona, maar ik denk niet dat andere coureurs zullen volgen. Hij komt uit Canada en daar zijn dit soort races en het Amerikaanse kampioenschap onderdeel van hun natuur."

"De teams zijn meer en meer professioneel geworden. Er zijn veel trainingskampen, veel voorbereidingen, veel tijd in de simulator voor de F1-wintertesten starten en het is niet makkelijk voor de coureurs om uit dat concept te komen."

Dat de Spanjaard verder kijkt dan de F1 komt ook door de huidige directeur van McLaren Zak Brown. De Amerikaan moedigt juist de interesse van de tweevoudig wereldkampioen aan. "Hij is een unieke baas", zegt de coureur. "Hij heeft een bredere blik dan de motorsport. Hij is een commercieel genie. Hij heeft McLaren enorm geholpen in de afgelopen twee jaar. Nu helpt hij McLaren niet, maar de motorsport in zijn algemeenheid. Dus ik kan die visie compleet delen. Hij is niet alleen mijn baas, hij is ook mijn vriend. Ik denk dat hij grote dingen voor de sport doet."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS