Formule 1

Felipe Massa wilde nog een jaar doorgaan in de Formule 1 bij Williams: "Wat voor mij de grens is"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 november 2017 13:14 • Print artikel

Felipe Massa maakte na het aankondigen van zijn vertrek bij de Formule 1-renstal van Williams aan het einde van dit seizoen, bekend dat hij volgend jaar een sabbatical neemt. Daarna wil hij terugkomen in de autosport. Nu zegt de Braziliaan dat hij graag nog een jaar had willen doorgaan.

Felipe Massa Williams F1

“Ik wilde nog een jaar doorgaan”, geeft de Williams-coureur toe aan het Braziliaanse Globo. “Ik voelde me goed over hoe ik rij met de hoge aerodynamische belasting en de brede banden en het gaf me meer plezier om te rijden dan in de auto’s van de jaren daarvoor.”

“Ik was in gesprek met het team, maar zij wisten niet welke kant ze op wilden gaan. Ik zei ze dat ik een antwoord wilde voor Brazilië wilde, wat voor mij de grens was. We hadden de afgelopen week een gesprek en ze nemen een andere route. Ik weet niet hoe, wat of wanneer Williams een besluit neemt, maar ze nemen een ander pad.”

Massa denkt dat het nu misschien te laat is om in 2018 een stap naar de Formule E te maken. “Er is een grote kans op een sabbatical, of een jaar waarin dingen in mij opkomen om te doen, te racen, plezier te hebben, maar geen kampioenschap”, onthulde de coureur. Met het vertrek staat er sinds lage tijd in 2018 geen landgenoot van Massa op de grid. “Het is lastig te zeggen wat er gebeurt zonder een Braziliaan. Brazilianen juichen voor een andere Braziliaan, dus wat er gaat gebeuren is lastig te zeggen. Hopelijk gaat de Formule 1 door als een sport waar mensen nog juichen voor zo’n belangrijke categorie, zoals het altijd in Brazilië is geweest.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS