Formule 1

Felipe Massa 'super' opgewonden: "Ik denk zelfs dat we een beter jaar kunnen hebben"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 december 2014 11:12

Felipe Massa droomt van het winnen van Grand Prix-races en hij hoopt zelfs een kans op de titel in 2015 te maken. De Braziliaan heeft het vertrouwen dat Williams hem een auto kan leveren, welke hem daartoe in staat stelt.


Dit seizoen is Williams, samen met Felipe Massa, terug gekeerd aan de top. Het seizoen behoorde tot een van de beste van Massa en het leverde Williams een derde plaats in het constructeurskampioenschap op. De Braziliaan scoorde 134 van de 320 punten van het team en had een goede tweede helft in het kampioenschap. Felipe Massa stond drie keer op het podium en in Abu Dhabi werd hij zelfs tweede.

“Dit jaar startte niet op de manier zoals ik het wilde, maar we eindigden met een super-competitieve auto”, vertelde de Braziliaanse coureur tegenover het Braziliaanse Globo Esporte. “Ik was blij met de tweede helft van het kampioenschap.”

Daarmee kijkt Felipe Massa uit naar 2015 en hoopt om de rijderstitel te kunnen vechten. “Ik ben super opgewonden over volgend jaar. Ik denk zelfs dat we een beter jaar kunnen hebben met een meer competitieve auto en vechten voor overwinningen, het kampioenschap. Dat is alles wat ik wil. Ik heb al tijdens de laatste race van dit jaar om de overwinning gevochten. Ik hoop dat dit het begin is van een 2015 vol overwinningen en dat we naar Interlagos en Abu Dhabi kunnen gaan met een kans om te vechten voor het kampioenschap.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS