Formule 1

Felipe Massa kritiseert Jenson Button: "Wat? geen test vooraf aan Monaco?"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 april 2017 02:03 • Print artikel

MANAMA - Felipe Massa is verbaasd dat Jenson Button niet test met de McLaren in de aanloop naar de Grand Prix van Monaco, waar hij Fernando Alonso vervangt vanwege diens verplichtingen tijdens de Indy500 in de Verenigde Staten. De Braziliaan van Williams geeft aan dat de auto's dit jaar totaal verschillend zijn met die van vorig seizoen.

Jenson Button McLaren Grand Prix Monaco


"Als we dit jaar dezelfde auto zouden hebben als vorig jaar, was er niets aan de hand geweest", aldus Massa. "Je kunt één keer honderd ronden testen om de banden te doorgronden. Hij heeft nog nooit met banden als deze gereden."

Button heeft aangegeven dat hij zich in de simulator gaat voorbereiding op de race in het prinsdom. Hoewel er na de Grand Prix van Bahrein van deze zondag direct een test volgt op het Sakhir International Circuit was daaraan deelnemen geen optie voor Button. De Britse wereldkampioen van 2009 vindt het woestijncircuit te veel verschillen van dat van Monaco om een zinnige test te kunnen doen.

"Maar als de simulator zo geweldig is, waarom gebruiken zo veel goede rijders hem dan niet?", vroeg Massa zich af. "Hamilton heeft de laatste twee, drie jaar niet één keer in een simulator gezeten. Als je een dag kon testen om zo de auto te doorgronden, zou ik zeker gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS