Formule 1

Felipe Massa gaat officieel met pensioen! "Ook al gaat het emotioneel worden, ik kijk uit naar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 november 2017 12:55

Felipe Massa hangt aan het einde van het jaar zijn helm aan de wilgen. De Braziliaan kondigde vorig jaar ook al zijn pensioen aan, maar kwam toen terug naar Williams. De Braziliaanse coureur nam toen de plek van Valtteri Bottas in die op het laatste moment naar Mercedes vertrok. Massa nam plaats naast Lance Stroll om de jonge Canadees te steunen bij zijn debuut in de Formule 1.

Adios Felipe Massa

Dat betekent dat de Braziliaan nog zijn thuisrace in Brazilië en daarna Abu Dhabi rijdt en daarna valt het doek. De coureur pakte in zijn loopbaan in de Formule 1 elf overwinningen en mocht in 2008 een minuut in zijn thuisland denken dat hij de nieuwe wereldkampioen was, tot Lewis Hamilton voor de finish Timo Glock inhaalde. Daarmee stal de toenmalige McLaren-coureur de titel van de Ferrari-coureur.

“Zoals iedereen weet, na mijn aankondiging van mijn vertrek uit de Formule 1, accepteerde ik om dit jaar terug te keren om Williams te helpen, toen het telefoontje kwam”, zegt Massa in een statement. “Ik heb nu van vier mooie jaren met het team genoten, maar mijn carrière in de Formule 1 komt uiteindelijk dit seizoen tot een einde. Nog eenmaal wil ik een enorme dank uitspreken aan iedereen die me ondersteund heeft gedurende deze periode: mijn vrouw en mijn vader, mijn gehele familie, mijn manager Nicolas en al mijn vrienden, collega’s en sponsors. Ik wil ook alle fans bedanken, die me ongelofelijk gesteund hebben en gepassioneerd waren gedurende de jaren. Ik heb zoveel mooie herinneringen bij me, als ik me voorbereid op mijn laatste twee races in Brazilië en Abu Dhabi en ook al gaat het emotioneel worden, ik kijk uit naar het einde met een hoogtepunt en ik zal mij voorbereiden op een nieuw hoofdstuk in mijn carrière.”

Nog maar een paar dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Wat valt er te winnen? Kijk HIER eens vrijblijvend voor meer info.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS