Formule 1

Familie van F1-legende Michael Schumacher in 2016 gechanteerd voor 900.000 euro

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 mei 2017 12:54 • Print artikel

Een afperser heeft in 2016 gedreigd de kinderen van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, Michael Schumacher te vermoorden, tenzij een bedrag van 900.000 euro werd betaald. De 'gestoorde' man, waarvan de naam niet genoemd mag worden, moet van de Duitse rechtbank psychiatrische hulp gaan zoeken en is voorwaardelijk tot een gevangenis straf veroordeeld. Daarnaast moet de man een boete van 4.500 euro en een taakstraf uitvoeren meldt Blick.

Michael Schumacher


“Als het geld ons niet bereikt voor 31 maart 2016, worden je kinderen op een of andere manier vermoord. In de Formule 4 gebeuren er vele ongelukken”, schreef de 25-jarige man in februari 2016 in een ijskoude email aan de vrouw van de F1-legende. De bedreiging was met name gericht op de 18-jarige zoon Mick van de oud-coureur die nu in de Formule 3 rijdt, maar toentertijd in de Formule 4. De dochter van Michael Schumacher; Gina-Maria is een succesvol paardrijdster. De politie kon de chanteur makkelijk achterhalen, nadat hij zijn bankgegevens aan de mail toevoegde.

“Het geven van je eigen bankgegevens is niet slim”, reageerde rechter Eberhard Hausch in de stad Reutelingen. De advocaat van de veroordeelde man zegt dat zijn cliënt niet kan uitleggen waarom hij dit deed.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS