Formule 1

F1-records Michael Schumacher niet buiten bereik: "91 overwinningen? Misschien dat het nu wel kan..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 november 2017 21:05 • Print artikel

SAO PAULO - Lewis Hamilton stelt dat Michael Schumachers record van 91 overwinningen in de Formule 1 niet onaantastbaar is, maar hij benadrukt dat hij dat aantal evenaren nog niet als doel ziet. De Duitser won tussen 1992 en 2002 in zijn eerste 11 seizoenen 64 races, hoewel hij in 1999 meerdere races miste doordat hij gewond raakte.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix Brazilië


Hamilton heeft er 62 gewonnen in dezelfde periode - maar in meer wedstrijden - en hij heeft nog steeds twee kansen een Grand Prix te winnen voordat het seizoen ten einde is. "Het hangt ervan af", zei Hamilton toen hij door Motorsport.com werd gevraagd in hoeverre hij zich in staat acht nog dertig overwinningen te boeken. "Maar ik denk dat ik nog lang kan winnen. Ik denk dat het uiteindelijk afhankelijk is van het gegeven of je het vuur blijft voelen om te strijden of niet. Natuurlijk is het vuur er nu nog steeds."

"Ik heb nog steeds niet echt het verlangen Michael te achterhalen, hoewel ik natuurlijk veel dichterbij ben dan ik ooit was. Voorheen voelde het zo ver weg, 91 overwinningen, maar misschien dat het nu wel kan... Het is nog ver weg, maar het is niet onmogelijk dat ik in de buurt kom."

Hamilton realiseerde zich ook dat het wellicht nog mogelijk is Schumachers totaal van zeven wereldkampioenschappen te bereiken, nadat hij de drie van zijn held Ayrton Senna al is gepasseerd. "Mijn doel was om de F1 te halen en een kampioenschap winnen. Dat heb ik gedaan en mijn filosofie was dankbaar zijn voor wat je hebt bereikt."

"Veel coureurs hebben nooit het wereldkampioenschap gewonnen, dus ik was bij die eerste titel dankbaar voor wat ik had bereikt. Toen won ik een tweede en had ik dezelfde gedachte, toen won ik de derde.... Nu ik de vierde heb gewonnen, denk ik er nog hetzelfde over. Ik geloof wel dat ik meer kampioenschappen kan winnen."

"Mijn doel is nooit geweest Michael te achterhalen, ik wilde altijd iets presteren dat vergelijkbaar is met Ayrton, dus nu ik hem gepasseerd ben, breidt de droom zich uit tot een gebied waar ik niet eerder over nagedacht heb."

Hamilton erkende dat zijn vierde titel hem in de ogen van velen hem de status heeft gegeven als één van de beste coureurs in de Grand Prix-geschiedenis. "Natuurlijk ben ik echt heel dankbaar dat ik nu bij de echte, echte grootheden hoor. Dat is iets waar ik erg trots op ben. Ik heb nog minstens een jaar meer in me, waarschijnlijk meer, en ik ben van plan om meer wedstrijden te winnen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS