Formule 1

Experimenteren met de Formule 1: Statistieken analyseren en vergelijken met de echte Formule 1"

Uitgegeven door Bart • 13 januari 2018 19:02 • Print artikel

De startopstelling van een Formule 1-race zou er in de toekomst wel eens anders uit kunnen gaan zien. Dat heeft voormalig technische directeur van Williams Pat Symonds gezegd bij de MIA Motorsport Conferentie. Symonds maakt nu onderdeel uit van een groep specialisten die sportief directeur van de F1 Ross Brawn adviseren over de toekomstvisie van de sport. "We willen de virtuele omgeving gebruiken om enkele nieuwe regels te testen."

Pat Symonds


Symonds noemt de startgrid als voorbeeld van een discussiepunt. "De startopstelling is al jaren hetzelfde. Maar dat was in het verleden niet zo. Er was een tijd dat twee auto's exact naast elkaar stonden in plaats van schuin achter elkaar. En we hebben in London nog een foto hangen waarbij er vier auto's op de eerste rij stonden. Volgens mij was dat in Monza."

De nieuwe ideeŽn zullen getest worden door een eSports groep. "Een start van een Formule 1-race kun je niet zo makkelijk simuleren. In eSports is dat makkelijker. We laten ze bijvoorbeeld twintig races rijden met een andere opstelling. Dat hoeft geen hele race te zijn, maar drie rondjes is voldoende. Dan zien we wel wat er gebeurd."

"Wellicht krijgen we een geweldige eerste ronde en wellicht is er een grote crash in de eerste bocht. We gaan de beelden en statistieken analyseren en vergelijken met de echte Formule 1."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS