Formule 1

Exact 50 jaar geleden! Jim Clark wint GP van Zandvoort: Oude tijden herleven met de Lotus 49 + FOTO's

Uitgegeven door HJ van Keulen • 1 september 2017 05:06

Het is dit jaar exact 50 jaar geleden dat Jim Clark met zijn Lotus 49 de Grand Prix van Zandvoort won. Een historische overwinning in de Formule 1 voor deze auto omdat dit de eerste race was dat deze auto- en deze motor werden ingezet. De originele Lotus 49 die destijds op Zandvoort won komt dit jaar naar de Historic Grand Prix en is een centraal thema voor het circuit. In het kader van dit historische evenement heeft Team Lotus de rit van “Garage Davids” naar het circuit, donderdagavond, opnieuw in scene zetten. De Lotus is zelfstandig rijdend via de Burgemeester Engelbertsstraat, Zeestraat, Van Speijkstraat en de Burgemeester van Alphenstraat, naar het circuit Zandvoort gereden. RaceXpress.nl was erbij!

Lotus 49

Destijds (in 1967) bleven de Formule 1 auto’s tijdens het weekend ’s-avonds niet op het circuit staan, maar reden over de openbare weg naar diverse garages in Zandvoort.

Lotus 49

Team Lotus verbleef in die jaren altijd in Garage Davids (nu Dirk van den Broek), zo ook in 1967 toen Jim Clark daar voor het eerst in de Lotus 49 plaatsnam en naar het circuit reed, de eerste overwinning van deze auto tegemoet.

Lotus 49

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS