Formule 1

Ex-Red Bull F1-coureur: "Focus ligt op snelheid! Ze zullen zwetend op podium staan"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 februari 2017 03:06

Voormalig Red Bull Racing en Williams Martini Racing coureur Mark Webber, denkt dat de prestaties van de motoren in de Formule 1 nog belangrijker zijn in 2017. Zeker nu de herziene aerodynamica-regels intreden. De focus ligt dit jaar met de nieuwe regels op de bredere F1-auto's, waar bredere banden en meer aerodynamica voor snellere rondetijden zorgen.

2017 Formule 1 Pirelli

Met het minimumgewicht dat verhoogd is met 26 kilo denkt Mark Webber dat het gewicht en drag de focus zullen verleggen naar de snelheid.
"De auto's krijgen meer downforce, waardoor ze meer gevoeliger zijn voor snelheid," legt Webber uit. "Je hebt meer dan ooit een grotere motor nodig, door de bredere banden en drag. De auto's zullen zwaarder zijn door de bredere banden, dat is jammer want je wordt er langzamer door."

Webber die tussen 2002 en 2013 aan de start heeft gestaan van 215 Grands Prix, denkt dat hogere snelheden goed zijn voor de F1 als entertainmentpakket. "Voor de sportieve kant is het een goede stap vooruit. De auto's zullen sneller zijn, dan ze voor een lange tijd waren", volgens de Australiėr. "De coureurs moeten weer werken voor hun salaris, bezweet zullen ze weer op het podium staan, en dat is geweldig. Men zal weer rondetijden krijgen zoals wij die tien jaar geleden hadden. Ik denk dat het mooi is om naar te kijken."

Pirelli's Formule 1 banden zullen zeker breder worden dit jaar. De voorbanden nemen 60 millimeter in breedte toe, in totaal 305 millimeter. De achterbanden nemen 80 millimeter toe met een totaal van 405 millimeter breed, wel op 13 inch wielen.

Bestel alvast je Formule 1-kaarten voor de GP van Belgiė 2017 op Spa-Francorchamps
Start F1 GP Spa Francorchamps


Wil jij ook erbij zijn? Wacht dan niet te lang met boeken, want de mooie plaatsen worden alweer geboekt! Kijk HIER vrijblijvend voor alle informatie qua tickets naar de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS