Formule 1

Esteban Ocon's vijfde plaats onderstreept succes van Force India, kleine achterstand op Red Bull

Uitgegeven door John ter Meer • 15 mei 2017 06:37 • Print artikel

Samen met teamgenoot Sergio Perez zorgde het jonge Franse talent Esteban Ocon voor 'een dubbel' in de finish top 5 voor zijn team Force India tijdens de zondag verreden GP van Barcelona in Spanje.

Esteban Ocon

En wat voor een dubbel: Perez op P4 en Ocon op P5. Dat daar de nodige hulp bij kwam kijken door de nodige uitvallers en beide coureurs op één ronde achterstand finishten, dat zal het team en zijn rijders een worst zijn. Ook in de WK stand zijn de Force India rijders the best of the rest, met Perez op 7 en Ocon op 8. En dat geldt ook voor de vierde plaats in de WK constructeursstand, met niet eens zo gek veel punten achterstand op Red Bull Racing.

En Esteban Ocon eist een respectabel aandeel op in dit succes, onder andere met zijn beste finish ooit, zondag op het Circuit de Catalunya. Hij zei: "Het was een fantastisch weekend, de auto was snel, zowel tijdens de kwalificatie als de race. We hadden wat strubbelingen tijdens de vrije trainingen maar het team deed (daar is-ie weer, red) een 'fantastic job' om de auto optimaal voor te bereiden op de kwalificatie en de race. Toch ging er nog iets mis bij de kwalificatie omdat we problemen kregen met de DRS, anders had er wellicht nog een P7 ingezeten."

Om dan als vijfde te finishen is natuurlijk een fantastische bonus voor de jonge Fransman. "Geweldig, mijn grootste prestatie tot nu toe. Ik ben ontzettend blij. Dit belooft misschien nog wel wat voor de rest van het seizoen", aldus een gelukkige Esteban Ocon.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS