Formule 1

Esteban Ocon: "Ik heb een super gevoel en de Mercedes-motor is de beste"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 maart 2017 15:06 • Print artikel

Esteban Ocon is ambitieus voor het Formule 1 2017. Hij heeft als doel gesteld om in iedere Grand Prix punten te scoren voor zijn team Sahara Force India. De renstal van Vijay Mallya eindigde in seizoen 2016 als vierde in de strijd om de constructeurstitel. Met frisse moed en livery kijkt de Fransman uit naar het nieuwe seizoen.

Formule 1 2017 Eseban Ocon


In een interview op de officiŽle website van de F1; Formula1.com geeft Ocon zijn visie voor het aanstaande seizoen. Op de vraag hoe het is om te beginnen in een team als Force India dat een geweldige seizoen had met een vierde plaats in het constructeurskampioenschap, antwoordde de Fransman: "Ik ben erg gelukkig. De start van mijn carrière in de F1 bij Manor was al goed. Op het einde van seizoen 2016 kreeg ik het stoeltje bij Force India, en dat is een geweldige kans voor mij. Om als jonge coureur in zo'n succesvol team te komen, naast Sergio Perez die erg ervaren is, dat is simpelweg fantastisch."

Ocon's teamgenoot Perez was na de coureurs uit de drie grote teams het afgelopen jaar, de best of the rest, hoe ziet de Fransman zichzelf in vergelijking met de Mexicaan? "Hij had een geweldig seizoen afgelopen jaar. Hij trok het team omhoog", verklaarde Ocon. "Het was indrukwekkend om te zien wat hij deed. Ieder jaar stijgt Force India in positie. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken. Ik heb tijdens de twee testen al veel van hem geleerd, maar testen is ťťn ding. Als we bij de eerste race arriveren wil ik hem uitdagen."

Tijdens de Pre-season F1-test in Barcelona legde Ocon meer dan twee raceafstanden af in een dag, zoals hij eerder aangaf, "Testen is ťťn ding." In AustraliŽ is het pure realiteit. Hoe kijkt hij daar tegenaan: "Het was fantastisch om 142 rondes te doen, tegenover de 80 ronden in de eerste week. We hebben alles gedaan, ieder aspect, banden, aerodynamica. Mijn persoonlijke doel is om elke race punten te scoren. Dat zou erg cool zijn. Melbourne is de plek waar iedereen de remmen los gooit. We zullen zien wat de realiteit is. Ik heb een super gevoel over de VJM10, de balans is goed en de Mercedes-krachtbron is de beste, ook met betrouwbaarheid. We zullen zien of ik op mijn gevoel kan vertrouwen," besluit Ocon.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS