Formule 1

Esteban Ocon en racen in de twilight-zone!: "Het voelt als gisteren dat we in AustraliŽ waren"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 21 november 2017 16:55 • Print artikel

Komend weekend wordt in Abu Dhabi de laatste Formule 1 Grand Prix van 2017 verreden. Voor de coureurs de kans om nog eenmaal te schitteren op het fraaie Yas Marina circuit alvorens zij met hun welverdiende winterstop gaan. Ook Force India F1-coureur Esteban Ocon zal hier zijn prima seizoen sterk willen afsluiten op een circuit wat hij al goed kent.

Esteban Ocon

"Het Abu Dhabi-weekend is altijd speciaal en racen gedurende de avond geeft zo'n aparte atmosfeer", aldus de talentvolle Fransman. "Dit seizoen is voorbij gevlogen. Het is ongelooflijk te denken dat we al bij de laatste race van het seizoen zijn want het voelt als gisteren dat we in AustraliŽ waren. Het was een succesvol seizoen en ik hoop dat we het in stijl kunnen afsluiten met een groots resultaat."

"Ik heb geweldige herinneringen aan Yas Marina. Dit is waar ik tot GP3-kampioen werd gekroond in 2015 en waar ik mijn eerste vrije training heb gereden in de Formule 1. Ik heb hier veel getest en ik hou van de plaats. De twee lange rechte stukken zijn ideale plaatsen om in te halen. Je kunt het eerste gebruiken om dichtbij de wagen voor je te komen om vervolgens de inhaalactie op het tweede stuk te maken. Er zijn mogelijkheden de boel hier op te schudden dus het kan een opwindende race worden."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS