Formule 1

Er worden 75 Senna GTR's gebouwd met een prijskaartje van rond de 1,15 miljoen euro; de meest extreme McLaren GT ooit?

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 maart 2018 12:58

McLaren heeft in Genève het McLaren Senna GTR Concept onthuld. Een auto voor het circuit die gebaseerd is op de McLaren Senna. De onthulling vond plaats op de jaarlijkse motorshow in de Zwitserse stad. De auto heeft dezelfde 4.0 liter twinturbo V8 als de straatauto en is naast de Formule 1 de snelste auto van de fabrikant uit Woking.



"De McLaren Senna is van meet af aan ontworpen met de gedachte om het volledige spectrum van de straat- en circuiteigenschappen in één auto te creëren, zodat het ontwikkelen van de GTR-versie binnen de reikwijdte van het originele project viel," vertelt de directeur van Mclaren Automotive Design Engineering, Dan Parry-Williams. "Het McLaren Senna GTR-concept dat is onthuld in Genève, is niet het definitieve product. Het geeft wel al een duidelijke indicatie over onze gedacht over de auto, die belooft om één van de meest extreme en opwindende McLarens van de afgelopen jaren te worden. Misschien wel de meest extreme ooit!" De volledige details over de auto zijn overigens nog niet bekend gemaakt. De auto krijgt meer vermogen en toeren dan de standaard Senna. Daarnaast krijgt de bolide tot 1.000 kg aan downforce.

In totaal worden er 75 Senna GTR's gebouwd met een prijskaartje van rond de 1,15 miljoen euro. De productie van de auto moet in 2019 gaan starten. McLaren kondigde geen GTE-versie van de auto aan, zoals door diverse partijen werd verwacht. Later dit jaar lanceert de Britse fabrikant de McLaren 720S GT3. Een GTE lijkt nog onderweg te zijn om in 2020 terug te keren naar de 24 uur van Le Mans. Dat jaar valt samen met de 25ste verjaardag van de overall overwinning in La Sarthe van de iconische McLaren F1 GTR.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS