Formule 1

Er is nog hoop voor Caterham: Maandag belangrijke vergadering met schuldeisers

Uitgegeven door Jeroen Scholte • 21 december 2014 09:20

Maandag is het een belangrijke dag aangaande de toekomst van het ter ziele gegane Caterham-team. Journalist Christian Sylt heeft in de Sunday Express onthult dat er die dag een belangrijke vergadering op de agenda staat, waarbij niet betaalde schuldeisers om goedkeuring zal worden gevraagd voor een mogelijke verkoop van het team.



Eind vorig seizoen moest Caterham zich net als Marussia terugtrekken voor de Grands Prix van zowel Amerika als Brazilië wegens financiële ellende, maar keerde terug op de grid na een controversiële crowdfunding-actie. Caterham’s curator Finbarr O’Connell meent dat die actie positief is uitgevallen. “Doordat het team succesvol heeft deelgenomen aan die race,” meent hij dan ook, “hebben wij hoopgevende gesprekken kunnen voeren met potentiële kopers.”

Voor Marussia lijkt er geen enkele hoop meer te zijn. Afgelopen week werden er tijdens de veiling volgens Sylt meer dan 1000 artikelen verkocht, waarvan de opbrengst uiteraard allemaal naar de curatoren gaat. Ondanks dat de kans op overleving voor het team nihil is, eindigde Marussia dankzij de twee door Jules Bianchi behaalde punten in Monaco, het afgelopen seizoen wel boven Caterham en Sauber.

Als beloning voor die negende plek in het kampioenschap had het team onder normale omstandigheden 50 miljoen dollar aan prijzengeld tegemoet kunnen zien. “Als iemand Marussia overneemt en mij de garantie kan geven dat ze een seizoen lang mee kunnen doen,” zegt Bernie Ecclestone over de situatie tegen The Independent, “krijgen zij dat geld alsnog.”

Marussia stortte in elkaar onder eigenaarschap van de Rus Andrey Cheglakov, die volgens Ecclestone een aardige vent is. “Het is ook niet zijn schuld maar de schuld van het management. Men heeft hem slecht geadviseerd en hij is in het team gestapt zonder veel van F1 te weten. Als hij iemand naast zich had gehad die iets meer van de sport had geweten zou Marussia nu nog in de Formule 1 actief zijn.”

Beide teams waren drie seizoen lang actief in de Formule 1. In 2013 kwam de Nederlander Giedo van der Garde uit voor Caterham.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS