Formule 1

ENTRY-LIST: Tegenvallende inschrijving voor de Blancpain GT Series Sprint Cup

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 maart 2018 10:28 • Print artikel

Een flinke tegenvaller voor de Blancpain GT Series Sprint Cup. Dit jaar is het laagste aantal auto's in vier jaar dat ingeschreven is voor het kampioenschap, met slecht twintig stuks. Dat werd tijdens de collectieve testdagen in Paul Ricard bekend gemaakt.

null

Sinds 2015 bestond het veld uit meer dan dertig auto's. Dit jaar zien we slechts veertien inschrijvingen in de Pro Cup, vier auto's in de Pro-Am en twee in de Silver Cup. Belgian Audi Club Team WRT zet met vier Audi R8 LMS GT3 de meeste auto's in, gevolgd door Grasser Racing Team en AKKA ASP met beiden drie auto's. Het aantal inschrijvingen staat in een schril contrast ten opzichte van de vijftig inschrijvingen voor de endurance cup.

Men verwacht dat met name de hogere kosten er toe geleid hebben dat teams gekozen hebben voor onder andere de ADAC GT Masters. In het Duitse kampioenschap zijn bijna veertig inschrijvingen. Daarnaast hoeven de teams zich niet langer in te schrijven in zowel de Sprint als Endurance Cup, om in de Pro-klasse te mogen rijden. Toch blijft Stephane Ratel, directeur van de organisatie SRO Motorsport, positief over het kampioenschap.

"Dit is lager dan de 32 auto's die we vorig jaar hadden, maar meerdere, eenmalige inschrijvingen die al bevestigd zijn voor bepaalde races, brengt ons dichterbij het ideale aantal voor de sprintraces, die we voorheen schatte op 24 stuks," reageerde de Fransman. "Bovenal streven we het basisprincipe na van het kampioenschap: een gelijke druk op professionele en niet-professionele coureurs, om volle grids en een hoog competitieniveau te verzekeren. Ik weet zeker dat we die belofte in 2018 kunnen realiseren."

Entry-list Blancpain GT Series Sprint Cup


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS