Formule 1

Eigenaren Formule 1 willen een budgetplafond invoeren; Gaat Mercedes mee? "Problemen grote teams"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 september 2017 06:19 • Print artikel

Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de Formule 1, wil vanaf 2021 een budgetplafond van 150 miljoen euro per team introduceren. De Amerikanen willen deze drastische regel doorvoeren om extra nadruk te leggen op de regels voor goedkopere motoren. Het wordt de teams toegestaan om 50 miljoen euro te besteden aan marketing, hospitality en coureurs, zo meldt het Duitse Sport Bild. Het is duidelijk dat de kleine teams hier volledig achterstaan, zodat zij meer kansen maken op de overwinning.

GP Formule 1

“Het aantal is zelfs een toename voor ons”, reageert Gene Haas van het Haas F1 Team. “Ik denk dat het een groter probleem is voor de grotere teams.” Het is duidelijk dat meer dan 1.000 personeelsleden tegenwoordig niet meer ongebruikelijk is in de top van de F1. Dat betekent dat er daar de nodige ontslagen gaan vallen. “Dat is waar de nieuwe eigenaren tegen wat problemen gaan aanlopen”, reageert de Amerikaan. “Je kunt dat niet in een nacht aanpassen.” Toch lijkt Toto Wolff van Mercedes open te staan voor een discussie over het budgetplafond.

“Ik denk dat wel allemaal in dezelfde financiële realiteit leven”, sprak Toto Wolff. “We hebben allemaal de teams dramatisch zien groeien in de afgelopen jaren en we zijn er allemaal gevoelig voor om het op een of andere manier te beperken. De discussies vinden al in een vroeg stadium plaats, maar ik denk dat er geen grote meningsverschillen zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS