Formule 1

Eigenaren F1 zien een belangrijke rol voor Duitsland in de Formule 1

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 oktober 2017 18:40 • Print artikel

SUZUKA - Duitsland is volgens Formule 1-directeur Chase Carey belangrijk voor de toekomst van de sport. Zowel Hockenheim als de Nürburgring organiseerde de Duitse Grand Prix en de afgelopen jaren deden de circuits dit om en om. Op de Nürburgring ging door financiële problemen de race in 2015 en dit jaar niet door en de verwachting is dat het F1-circus in 2018 Hockenheim weer aandoet.

Formule 1 2017 Hockenheim


“Duitsland is erg belangrijk”, zegt Carey tegen Die Welt. “Duitsland is met een fantastische sporthistorie het meest welvarende land in West-Europa. Onze wereldkampioen is een Duitser, onze wereldkampioen constructeurs is een Duitser. We willen graag bouwen op wat we hebben in Duitsland en een evenement is daar duidelijk een belangrijk onderdeel van. We moeten bezien hoe en waar we het kunnen laten gebeuren.”

In de afgelopen jaren heeft de Formule 1 zich met name ontwikkeld buiten zijn traditionele basis. De Amerikaan zegt dat het belangrijk is dat dit niet de wortels van de sport ondermijnt. “We zijn duidelijk over de groei in Amerika en Azie”, zegt de F1-directeur. "Maar de belangrijkheid van de basis in de sport is natuurlijk topprioriteit. De basis van de sport ligt in West-Europa.”

Een andere bedreiging voor de populariteit van de sport is het stijgende aantal Pay-TV-deals. Duitsland lijkt ook te stoppen met het uitzenden van gratis F1-races. Recent liet Carey al weten dat hij niet blij is met het contract in het Verenigd Koninkrijk, waar Sky Sport exclusieve uitzendrechten heeft voor de sport van 2019 tot en met 2024. Toch wil hij hier publiekelijk niet te veel over zeggen. “Publiciteit leidt meestal tot meningsverschillen en hindert in de besluitvorming en de bouw van oprechte partnerschappen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS