Formule 1

Eerste reactie Max Verstappen na P4 in kwalificatie: "Ik hoop dat..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 november 2016 18:44

SAO PAULO - Max Verstappen was redelijk tevreden met zijn vierde tijd tijdens de kwalificatie. De Nederlander van Red Bull Racing klopte andermaal zijn teamgenoot Daniel Ricciardo en zat vlak achter de Ferrari van Kimi Räikkönen die zondag naast hem op de tweede startrij van start gaat. Na afloop was het een goedgemutste Verstappen die Sky Sports te woord stond.



"Q1 en Q2 gingen behoorlijk goed", zei Verstappen. "Maar Q3 ging wat minder. De eerste sector was nog best wel goed, ik was twee tienden sneller, maar ik verloor best veel tijd in bocht 8 en als je een momentje hebt, zijn de achterbanden er meteen aan. Het was heel lastig. Maar we zitten dicht achter Kimi. Ik denk dat ik tevreden kan zijn."

Voor zondag wordt regen voorspeld. Verstappen vond het een aangenaam vooruitzicht. "In de regen zal het allemaal dichter bij elkaar zitten. Maar Mercedes is erg snel, moet ik toegeven. Gelukkig lijkt het erop dat onze auto het goed vooruit kan in de regen. En ik vind het ook leuk om in de regen te rijden. We zullen zien. Ik hoop dat het gaat regenen. Ik hou ervan te racen in de regen!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS