Formule 1

Eerste reactie Max Verstappen: "Hopen dat de motor het uithoudt en dan toer ik 'em naar huis"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 juli 2017 13:36 • Print artikel

SILVERSTONE - Max Verstappen was bepaald niet tevreden na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ. De Nederlander van Red Bull Racing eindigde zaterdagmiddag als vijfde op het circuit van Silverstone en dat was minder dan hij had verwacht en gehoopt.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Groot-BrittanniŽ


"Het bleef miezeren, het was wel duidelijk inters (intermediate-banden, red.). Ik had geen problemen en als het gebeurt dan gebeurt het", refereerde hij aan de technische malheur van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo tijdens Q1 van de kwalificatie.

Die bleven hem bespaard en zo snelde hij uiteindelijk naar de vijfde tijd. Niet goed genoeg, vond de Limburger, ook al start hij vanaf de vierde plaats vanwege een grid-straf van Mercedes-coureur Valtteri Bottas die vierde werd tijdens de kwaliificatie.

"Ik doe altijd mijn best, maar we zijn gewoon te langzaam. Door iemand anders zijn penalty ga je een plaats vooruit, maar het is niet echt om over naar huis te schrijven. We zijn te langzaam om Mercedes en Ferrari bij te houden. Achter mij is (het gat) zeven tienden volgens mij, dus dat is ook heel saai. Dus ik hoop dat de motor het uithoudt en dan toer ik 'em naar huis."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS