Formule 1

Eerste reactie Max Verstappen: "Als je van de laatste vier races er twee wint, dan..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 november 2017 17:43 • Print artikel

SAO PAULO - Het was misschien niet de plaats waarop hij had gehoopt, maar P4 tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië bezorgde Max Verstappen in ieder geval een goed perspectief voor de race. Bovendien start Lewis Hamilton achteraan nadat hij zichzelf uitschakelde tijdens de kwalificatie door te crashen in Q1.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Brazilië


"We waren in de kwalificatie wel iets constanter (ten opzichte van de vrije trainingen, red.) zeg maar, maar gewoon niet snel genoeg", zei Verstappen in de microfoon van Ziggo-reporter Jack Plooij. "Ik had niet genoeg grip voor, in de snelle bochten waar je hier de tijd pakt, dus ja, dan houdt het op. Ik denk dat we er het maximale uit hebben gehaald, dus daar kun je wel blij mee zijn. Maar ik had natuurlijk meer gehoopt. Als je van de laatste vier races er twee wint, dan hoop je er hier dichterbij te zitten, maar dat was niet het geval."

Tijdens Q1 uitte Verstappen zijn bezorgdheid over de motor, maar hij ondervond er in het vervolg geen hinder van. "De motor klinkt redelijk ruw, het hele weekend al. Ik weet het niet. Mij kan niks meer overvallen dit jaar, we zien het wel. We zijn niet snel genoeg. Er moet wel iets bij de start gebeuren, want we kunnen niet echt aanvallen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS