Formule 1

Een vruchtbare dag voor Renault, maar: "Uit voorzorg een motor gewisseld"

Uitgegeven door Michel van Eunen • 7 maart 2017 22:02

Het team van Renault Sport kwam vandaag weer in actie tijdens de tweede testweek van de Formule 1. De Franse renstal nam net als vorige week hun eerste R.S. 17 chassis mee naar Barcelona. In het afgelopen weekend is er dus niet voor gekozen om een tweede chassis op te bouwen. Renault heeft ervoor gekozen om de testdagen per dagdeel te verdelen over hun coureurs. Dus zowel Jolyon Palmer als Nico Hulkenberg hebben hun rondjes kunnen draaien op het zonnige circuit. Vandaag stonden de longruns op het programma.

Jolyon Palmer Renault F1

Jolyon Palmer nam de ochtendsessie voor zijn rekening. “De ochtend was een korte, omdat we uit voorzorg een motor hebben gewisseld. Natuurlijk geen wenselijke situatie maar er zijn ergere dingen in de wereld. De auto voelde goed. Er zijn nog drie testdagen te gaan deze week, en ik ga mijn uiterste best doen om nog heel wat rondjes aan ons conto toe te voegen.”

In de middag was het de beurt aan Nico Hülkenberg. “Ik had een goede sessie en we hebben een volledig programma af kunnen werken. Ik had wel last van de wind. We hebben veel geleerd over het afstellen van de auto en het gedrag van de banden. Maar er is nog genoeg te ontdekken de komende dagen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS