Formule 1

Een consortium in gesprek met de Formula One Group voor de Grand Prix in Kopenhagen vanaf 2020

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 september 2017 05:08

Een consortium is in gesprek met de Formula One Group om een Deense Formule 1 Grand Prix in Kopenhagen te organiseren. Een groep onder leiding van Helge Sander, de voormalig Minister van Wetenschap, Technologie en Ontwikkeling, en Lars Seier Christensen, voormalig eigenaar van Saxo Bank, hebben plannen ingediend voor een stratencircuit in de straten van Kopenhagen.



De groep kwam in Singapore bijeen met F1-directeur Chase Carey en commercieel directeur Sean Bratches. Voormalig F1-coureur en vader van Kevin Magnussen, Jan Magnussen heeft samen geholpen met F1-architect Herman Tilke. De organisatoren zeggen dat ze de ondersteuning hebben van de regering, de autoriteiten van de stad en de koninklijke familie. Denemarken heeft echter nog nooit eerder een F1-race georganiseerd.

“We hadden wat erg positieve bijeenkomsten met het Formule 1-management en mijn gevoel is dat ze graag een Grand Prix in Kopenhagen hebben”, reageerde Sander tegenover het Amerikaanse Motorsport.com. Christensen, die met Saxo Bank het Lotus F1 Team sponsorde, is er van overtuigd dat een eventueel evenement goed ontvangen gaat worden door de F1-fans in zijn land.

“Er zijn op dit moment vier Scandinavische coureurs actief in de F1 en op het moment moeten hun fans naar België of naar het zuiden van Duitsland gaan om ze te zien racen”, aldus de Deen. “Voor de Scandinavische landen en ook voor het noorden van Duitsland is Kopenhagen een lokaal F1-circuit. Maar we moeten publiek hebben en privé-investeerders voor het project van deze grootte.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS