Formule 1

Ed Carpenter snelste: "Uitdaging op de baan met al die wind", Fernando Alonso klimt op naar P4

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 mei 2017 09:17 • Print artikel

Fernando Alonso laat een goede progressie zien tijdens de testdagen voor de Indy 500. De Spaanse F1-coureur reed op testdag drie, nadat hij ’s morgens in de simulator had gezeten bij Honda, in de middag weer in de auto. De McLaren-coureur reed naar de vierde positie. Ed Carpenter was de snelste coureur van de dag.

Fernando Alonso indy 500


Door de sterke wind werden er tijdens de derde dag minder ronden gereden dan de dagen ervoor. Carpenter zette een gemiddelde snelheid neer van 222,894 m/u. Daarmee was de Amerikaan sneller dan Scott Dixon die lange tijd aan de leiding stond.

“Ik ben blij met de auto, blij met de wijze van omgang en ik voel me op mijn gemak”, reageerde Carpenter. “We wisten dat het een uitdaging zou zijn met al die wind, en daarom leek het me een goed idee om de baan op te gaan. We kunnen deze conditie ook op de racedag hebben.” Dixon die op de tweede plek eindigde, zat slechts 0,536 achter de coureur met de Chevrolet aangedragen bolide. Achter de Amerikaan volgde JR Hildebrand. Fernando Alonso maakte indruk op de derde dag. De Spanjaard ging met 218,375 mijl per uur naar de zevende plek in het laatste uur, maar vond nog meer snelheid in het laatste half uur: 219,533. Een verbetering, goed voor de vierde stek.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS