Formule 1

Ecclestone breekt een lans voor Max Verstappen: "We hebben racers nodig"

Uitgegeven door Alfred Bakker • 3 september 2016 00:15

Bernie Ecclestone; de Supremo van Formule 1 heeft zich negatief uitgelaten over de ontwikkelingen rondom de regels en de kritiek op Max Verstappen. Hij is een fan van de spectaculaire racestijl van Verstappen en wil een lans breken voor de Nederlander door te benadrukken dat de coureurs meer vrijheden moeten hebben om te kunnen racen en daarmee de interesse voor Formule 1 aan te wakkeren. Of dit gaat om de liefde voor het racen of de liefde voor geld is niet helemaal duidelijk maar hij was de laatste die zich meende te moeten mengen in de discussie die het Formule 1-circus blijft bezighouden.


Bernie Ecclestone noemt de Formule 1 regels vreemd en gek, de grote baas van het Formule 1 circus heeft het gevoel dat deze regels de coureurs weerhouden van het racen. Van het knockout kwalificatie debacle tot de gekte over de radiobeperkingen, van klachten over het gebrek aan consistentie in het uitdelen van straffen tot de complexiteit van de reglementen, het F1-reglementenboek en het proces van nemen van beslissingen is onder zware kritiek gekomen dit jaar.

De laatste controverse is over het ontlopen van enige sancties door Max Verstappen na zijn stevige manier van racen en verdedigen tijdens de Grand Prix van Spa van afgelopen weekeind.

De Red Bull ster had op vrijdagochtend een ontmoeting in Monza met race directeur Charlie Whiting, Teambaas Christian Horner zei hierover dat zijn rijder een voorzichtige waarschuwing heeft gekregen.

Sprekend tegen Sky Sports F1, denkt Ecclestone dat de huidige regels te bestraffend zijn. “We hebben racers nodig en het is echt vreemd hoe de nieuwe regels het racen hebben gestopt", zei de 85-jarige Ecclestone, die doelde op talenten als Max Verstappen.

In verhouding naar rijders die plaatsen in dubbele cijfers verliezen op de grid wanneer ze te veel motoronderdelen verbruiken, voegde Ecclestone toe: "Ga niet over de witte lijn, Doe dit niet, doe dat niet, Start vanuit de achterkant van het veld omdat je dit onderdeeltje heb gewisseld, het is gekkenwerk."



De beste dagdeals met grote kortingen! Elke dag nieuwe dagaanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Bekijk de dagaanbiedingen van vandaag! Kijk HIER eens of er iets bijzit voor je! Doe uw voordeel met zoveel korting. Profiteer van de scherp afgeprijste aanbiedingen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS