Formule 1

Eén van de paradepaardjes: Rookgordijn vormt zich rond Rotterdam

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 augustus 2014 08:36

Zondag 31 augustus aanstaande staat de binnenstad van Rotterdam voor het tiende jaar op rij op zijn kop voor de Jubileum editie van VKV City Racing. Buiten de F1 is er nog een paradepaardje. De NL Drift Series is alle jaren van de partij geweest en zal voor deze jubileum editie weer paraat staan om een spectaculaire show neer te zetten voor het publiek. Onder leiding van Tim Coronel en Dirk-Jan Verhoef zullen de drifters dan ook de nodige rookwolken gaan neerleggen op het prachtige parcours en het vernieuwde Hofplein.

De NL Drift Series is, samen met Tim Coronel, al sinds de eerste editie van VKV City Racing Rotterdam aanwezig. Toen nog Monaco aan de Maas en later Bavaria City Racing, het is elk jaar weer een begrip. Ook dit jaar zullen de NL Drift Series rijders in grote getalen aanwezig zijn. De wagens staan al klaar om van start te gaan om de binnenstad van Rotterdam onder de rook te zetten tijdens de driftdemonstraties. Met genoegen is het Hofplein dit jaar weer toegevoegd, waardoor het parcours weer als vanouds spectaculair zal zijn.

De Line-Up voor dit jaar:
Tim Coronel, Coronel Racing, Nissan 350Z
Dirk-Jan Verhoef, Coronel Racing, Nissan S13
Dennis van Loon, Team DOD, Nissan Skyline R33 met RB30 motor
Daniël de Jong, Team SW Performance, Nissan Skyline R33
Dennis van der Prijt, Team Brabo, BMW E34 M5
Mark Hoek, Driftteam Gebr. Hoek, BMW E30 V8
Rick Hoek, Driftteam Gebr. Hoek, BMW E36 met LS motor
Roy van der Westen, Team DOD, BMW E36 met Skyline motor

Tim Coronel over de jubileum editie van VKV City Racing: “Leuk om er ook dit jaar weer bij te zijn. Wij zijn daar voor het publiek dat de Nederlandse autosport een warm hart toedraagt. Naast de rijders uit het Nederlandse kampioenschap driften, rij ik met de Novex Driftmachine en ik wil voor het publiek rooksignalen tot aan Maastricht geven!”

Tim vervolgt: “Ook zijn wij aanwezig met een Dakar Buggy en rijden hier mee met het Dakar programma. De voorbereidingen voor Dakar zijn voor ons allang begonnen, dus de nieuwe auto wordt nog gebouwd. We zijn vooral bezig om deze Buggy te verbeteren en dan vooral gewichtstechnisch, de nieuwe banden schelen veel in gewicht en we zorgen voor meer PK’s in de auto. De nieuwe Buggy wordt half oktober gepresenteerd. Maar in Rotterdam zal ik met de andere Buggy ook een show neerzetten voor het publiek, zoals het hoort!”

NL Drift Series
Het driften wordt in Nederland steeds populairder en professioneler. Inmiddels zijn er al diverse toppers die hun kunsten over de gehele wereld vertonen en een visitekaartje achterlaten binnen de driftscene. Met de nieuwe organisatie van de Stichting NL Drift Series OPEN DC in de vorm van Dirk-Jan Verhoef en Tim Coronel, die samen met een vaste groep van top vrijwilligers evenementen neerzetten, is een nieuw tijdperk voor het driften in Nederland ingeluid. De ronde in 2013 bij het Kyocera Stadion van ADO Den Haag, was de eerste keer dat een driftevenement georganiseerd werd in combinatie met een voetbaltoernooi (Internationaal Jeugd Voetbaltoernooi). Daarnaast was er een evenement op de Waalkade in Tiel en heeft de NL Drift Series twee eigen ronden op het Circuit Park Zandvoort georganiseerd. In 2014 staan evenementen op Circuit Park Zandvoort en zelfs buitenlandse ronden in Frankrijk en Duitsland op de kalender. De NL Drift Series heeft afgelopen jaar wederom laten zien wat ze kan en wil voor de toekomst. Met demonstraties en promostands op vele locaties en evenementen als de TT Assen en City Racing Rotterdam, maar ook Festivals en Autosportevenementen op Zandvoort, Assen, Ter Apel en Almere, wordt de driftsport steeds bekender en toegankelijker voor autominnend publiek.

Dirk-Jan Verhoef over VKV City Racing: “Het is altijd weer super om in Rotterdam voor zoveel mensen te laten zien wat wij kunnen met een auto. Het driften is één van de meest spectaculaire onderdelen van de dag, op de Formule 1 bolides na dan. Dit jaar maakt het helemaal speciaal, omdat het een jubileum is. Daarnaast mogen wij Max Verstappen zijn debuut zien maken in een Formule 1 wagen van Torro Rosso en het bekende Hofplein is weer terug op de route. Wat willen we nog meer, veel enthousiast publiek en een mooi weertje zou fijn zijn. Wij zullen wel voor de rook en het vermaak zorgen, gegarandeerd! Tot 31 augustus tijdens het 10-jarig bestaan van VKV City Racing! Be there and we will smoke some rubber!”

De NL Drift Series demo @ VKV City Racing 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door: City Racing Rotterdam, Federal Tyres, Rialto Verzekeringen, EKS Koffie en overige sponsoren van NL Drift Series OPEN DC.

Vergeet niet de NL Drift Series App te downloaden en onze Facebook pagina te liken om op de hoogte te blijven van onze events en te sparen voor een gratis drifttaxi rit en leuke prijzen!

Voor meer informatie en uitgebreide uitslagen, kijk op www.nldriftseries.nl.

NL Drift Series OPEN DC wordt gesteund door: Federal Tyres, Rialto Verzekeringen, Eurol Lubricants, De Wild Multi Print Solutions, Nathalie Events, Guerilla Exhausts, Doorenbos Evenementenservice, Clutch Masters, App Tomorrow, EKS Koffie, Orange Chiptuning, Polaroid, Ijssoft Webdesign & Software, Glashandel van ’t Hull, Sikkes & De Bruin vof, Boretti, Optimotor, Fineline Imports, 402 Automotive Events en Centipede Textiel Bedrukking.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS